OBIADY styczeń 2025
Poniedziałek | Rosół z makaronem i świeżą pietruszką. Kotlet mielony z pieczonymi ziemniakami i buraczkami na ciepło. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Pieczarkowa z makaronem łazankowym. Pierogi z mięsem okraszone cebulką. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Pomidorowa z lanym ciastem. Dorsz panierowany podany z kaszą gruboziarnistą i kapustą zasmażaną + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami. Szynka pieczona podana z ryżem jaśminowym + warzywa na parze. Kompot wieloowocowy. |
Wtorek | Rosół z makaronem i świeżą pietruszką. Polędwiczki z kurczaka podane z ryżem + surówka coleslaw. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Środa | Pomidorowa z lanym ciastem. Makaron kokardki z łososiem w sosie śmietanowo-ziołowym oraz owoc. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Krupnik z kaszą jęczmienną i mięsem drobiowym. Indyk pieczony w sosie własnym podany z ziemniakami z bułką tartą i masłem oraz mizeria. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Zielony krem z kawałkami brokułów z grzankami. Placki ziemniaczane podane z sosem pieczarkowym oraz niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Ogórkowa z makaronem. Paluszki rybne podane z pieczonymi ziemniakami i surówką z marchewki z jabłkiem. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Barszcz czerwony z uszkami. Kotlet de volaille podany z kaszą gruboziarnistą + buraczki na ciepło. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Kapuśniak. Racuchy z jabłkami i cynamonem + owoc. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Grysikowa ze świeżą pietruszką. Kotlet mielony z puree i surówką z kapusty pekińskiej. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Bulion z kluseczkami (zacierka). Naleśniki z dżemem + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Ogórkowa z ryżem. Spaghetti z mięsem mielonym i mozzarellą. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Rosół z makaronem i świeżą pietruszką. Kotlet pożarski podany z ziemniakami i surówką. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Grysikowa ze świeżą pietruszką. Ryba w cieście podana z ryżem jaśminowym i marchewką z groszkiem na gęsto. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Pomidorowa z lanym ciastem. Gołąbki z sosem pieczarkowym + warzywo do chrupania. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Jarzynowa z makaronem. Pierogi ruskie okraszone cebulką podane z surówką z kapusty pekińskiej + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Kalafiorowa z makaronem. Gulasz wieprz. z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Barszcz ukraiński. Ryż zapiekany z prażonymi jabłkami i cynamonem + jogurt naturalny. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Kapuśniak. Polędwiczki z kurczaka podane z ziemniakami + surówka coleslaw. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Krupnik z kaszą jęczmienną i mięsem drobiowym. Makaron pełnoziarnisty z łososiem w sosie śmietanowo-ziołowym + owoc. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Zielony krem z kawałkami brokułów + groszek ptysiowy. Placuszki bananowe podane z sosem truskawkowym + surówka z marchewki z jabłkiem. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Rosół z makaronem i świeżą pietruszką. Kotlet schabowy z ziemniakami i mizerią. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Barszcz czerwony z uszkami. Placki ziemniaczane podane z sosem pieczarkowym + warzywo do chrupania. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Ogórkowa z makaronem. Dorsz panierowany z puree i surówką coleslaw + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Krem z dyni z grzankami. Risotto z indykiem i cukinią. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Pomidorowa z lanym ciastem. Naleśniki na słodko z białym serem i sosem czekoladowym + surówka z marchewki z jabłkiem. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Dzień wolny |
---|---|
Wtorek | Kalafiorowa z ryżem. Polędwiczki z kurczaka podane z ziemniakami + surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Zielony krem z kawałkami brokułów + groszek ptysiowy. Kluski na parze z sosem truskawkowym + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Jarzynowa z makaronem. Kotlet rybny ze szczypiorkiem podany z kaszą gruboziarnistą i surówką z kiszonych ogórków. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Grysikowa ze świeżą pietruszką. Pierogi ruskie okraszone cebulką + surówka z kapusty pekińskiej. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Krupnik z kaszą jęczmienną i mięsem drobiowym. Lasagne bolognese + owoc. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Bulion z kluseczkami (zacierka). Szynka pieczona podana z ryżem jaśminowym + warzywa na parze. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Pieczarkowa z makaronem łazankowym.Makaron pełnoziarnisty z łososiem w sosie śmietanowo-ziołowym + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Pomidorowa z lanym ciastem. Kotlet mielony z puree i buraczkami na ciepło. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Krem z białych warzyw z grzankami. Ryż zapiekany z prażonymi jabłkami i cynamonem + jogurt naturalny. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami. Paluszki rybne podane z pieczonymi ziemniakami i surówką coleslaw. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Żurek z ziemniakami i kiełbasą. Gołąbki z sosem pomidorowym + owoc. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Kapuśniak. Bitki wieprzowe w sosie własnym podane z kaszą gryczaną + surówka z marchewki z jabłkiem. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Ogórkowa z ryżem. Pieczone podudzia z kurczaka z talarkami ziemniaczanymi i surówką z kapusty pekińskiej. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Krem z gruszki i pietruszki z groszkiem ptysiowym. Kopytka okraszone masłem i cukrem trzcinowym + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Grysikowa ze świeżą pietruszką. Potrawka z kurczaka w sosie własnym z marchewką i groszkiem (blankiet) i ryż. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Żurek z ziemniakami i kiełbasą. Racuchy z jabłkami i cynamonem oraz owoc. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Jarzynowa z makaronem. Makaron kokardki z łososiem w sosie śmietanowo-ziołowym i surówka z białej kapusty. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Ogórkowa z ziemniakami. Zapiekanka (talarki ziemniaczane, kiełbasa, warzywa sezonowe) oraz niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Krupnik z kaszą jęczmienną i mięsem drobiowym. Kotlet mielony z ziemniakami i buraczkami na ciepło. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Koperkowa z ziemniakami. Łazanki z cebulą, boczkiem, kapustą i kiełbasą. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Pieczarkowa z makaronem łazankowym. Kluski leniwe okraszone masłem klarowanym z bułką tartą i owoc. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Barszcz czerwony z uszkami. Gołąbki z kaszą jęczmienną i pieczarkami i surówka z marchewki z jabłkiem. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Krem z pora i kalafiora z grzankami. Pieczona ryba (miruna) w sosie własnym z kaszą pęczak i surówką colesław oraz niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | 14 października jest Dzień Edukacji Narodowej i nie ma obiadu |
---|---|
Wtorek | Pomidorowa z lanym ciastem. Polędwiczki z kurczaka podane z ziemniakami i surówka z pora. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Krem z batatów, dyni, marchewki z kuskusem. Dorsz panierowany podany z ryżem jaśminowym i kalafiorem z masłem i bułką tartą. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Rosół z makaronem i świeżą pietruszką. Pierogi z mięsem okraszone cebulką i surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Ogórkowa z ryżem. Placuszki bananowe podane z jogurtem naturalnym + warzywo do chrupania. Kompot wieloowocowy. |