OBIADY luty 2025
Poniedziałek | Kalafiorowa z ryżem. Makaron kokardki z łososiem w sosie śmietanowo-ziołowym + warzywo do chrupania. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Pomidorowa z lanym ciastem. Pieczone podudzia z kurczaka z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Grysikowa ze świeżą pietruszką. Łazanki z cebulą, boczkiem, kapustą i kiełbasą. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Barszcz czerwony z uszkami. Pierogi z mięsem okraszone cebulką + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Rosół z makaronem i świeżą pietruszką. Placki ziemniaczane podane z kwaśną śmietaną + owoc. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami. Kotlet rybny ze szczypiorkiem z kaszą gruboziarnistą i surówką z kiszonych ogórków. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Krupnik z kaszą jęczmienną i mięsem drobiowym. Polędwiczki z kurczaka z ziemniakami i surówka z pora. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Żurek z ziemniakami i kiełbasą. Naleśniki z dżemem + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Ogórkowa z makaronem. Indyk pieczony w sosie własnym z ziemniakami i kalafior z bułką tartą i masłem. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Krem pomidorowy z serem mozzarella. Pancakes z owocami i minikarotka do chrupania. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Rosół z makaronem i świeżą pietruszką . Pulpeciki wieprzowe w sosie pieczeniowym z kaszą gryczaną i surówka z marchewki z jabłkiem. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Pomidorowa z lanym ciastem. Ryba w cieście z ryżem jaśminowym i surówka z kapusty kiszonej. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Zielony krem z kawałkami brokułów i groszkiem ptysiowym. Kopytka z sosem pieczarkowym + owoc. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Krupnik z kaszą jęczmienną i mięsem drobiowym. Kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Kapuśniak. Kluski na parze z sosem truskawkowym + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Ogórkowa z makaronem. Strogonof z kluskami śląskimi i surówką z kapusty pekińskiej. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Jarzynowa z ryżem. Racuchy z jabłkami i cynamonem + owoc. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Bulion z kluseczkami (zacierka). Paluszki rybne z pieczonymi ziemniakami i surówką coleslaw. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Pieczarkowa z makaronem łazankowym. Kotlet mielony z puree i buraczkami na ciepło. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Krem ziemniaczany z grzankami. Pierogi ruskie okraszone cebulką + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Wtorek | Rosół z makaronem i świeżą pietruszką. Polędwiczki z kurczaka podane z ryżem + surówka coleslaw. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Środa | Pomidorowa z lanym ciastem. Makaron kokardki z łososiem w sosie śmietanowo-ziołowym oraz owoc. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Krupnik z kaszą jęczmienną i mięsem drobiowym. Indyk pieczony w sosie własnym podany z ziemniakami z bułką tartą i masłem oraz mizeria. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Zielony krem z kawałkami brokułów z grzankami. Placki ziemniaczane podane z sosem pieczarkowym oraz niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Ogórkowa z makaronem. Paluszki rybne podane z pieczonymi ziemniakami i surówką z marchewki z jabłkiem. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Barszcz czerwony z uszkami. Kotlet de volaille podany z kaszą gruboziarnistą + buraczki na ciepło. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Kapuśniak. Racuchy z jabłkami i cynamonem + owoc. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Grysikowa ze świeżą pietruszką. Kotlet mielony z puree i surówką z kapusty pekińskiej. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Bulion z kluseczkami (zacierka). Naleśniki z dżemem + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Ogórkowa z ryżem. Spaghetti z mięsem mielonym i mozzarellą. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Rosół z makaronem i świeżą pietruszką. Kotlet pożarski podany z ziemniakami i surówką. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Grysikowa ze świeżą pietruszką. Ryba w cieście podana z ryżem jaśminowym i marchewką z groszkiem na gęsto. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Pomidorowa z lanym ciastem. Gołąbki z sosem pieczarkowym + warzywo do chrupania. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Jarzynowa z makaronem. Pierogi ruskie okraszone cebulką podane z surówką z kapusty pekińskiej + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Kalafiorowa z makaronem. Gulasz wieprz. z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Barszcz ukraiński. Ryż zapiekany z prażonymi jabłkami i cynamonem + jogurt naturalny. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Kapuśniak. Polędwiczki z kurczaka podane z ziemniakami + surówka coleslaw. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Krupnik z kaszą jęczmienną i mięsem drobiowym. Makaron pełnoziarnisty z łososiem w sosie śmietanowo-ziołowym + owoc. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Zielony krem z kawałkami brokułów + groszek ptysiowy. Placuszki bananowe podane z sosem truskawkowym + surówka z marchewki z jabłkiem. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Rosół z makaronem i świeżą pietruszką. Kotlet mielony z pieczonymi ziemniakami i buraczkami na ciepło. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Pieczarkowa z makaronem łazankowym. Pierogi z mięsem okraszone cebulką. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Pomidorowa z lanym ciastem. Dorsz panierowany podany z kaszą gruboziarnistą i kapustą zasmażaną + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami. Szynka pieczona podana z ryżem jaśminowym + warzywa na parze. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Rosół z makaronem i świeżą pietruszką. Kotlet schabowy z ziemniakami i mizerią. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Barszcz czerwony z uszkami. Placki ziemniaczane podane z sosem pieczarkowym + warzywo do chrupania. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Ogórkowa z makaronem. Dorsz panierowany z puree i surówką coleslaw + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Krem z dyni z grzankami. Risotto z indykiem i cukinią. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Pomidorowa z lanym ciastem. Naleśniki na słodko z białym serem i sosem czekoladowym + surówka z marchewki z jabłkiem. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Dzień wolny |
---|---|
Wtorek | Kalafiorowa z ryżem. Polędwiczki z kurczaka podane z ziemniakami + surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Zielony krem z kawałkami brokułów + groszek ptysiowy. Kluski na parze z sosem truskawkowym + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Jarzynowa z makaronem. Kotlet rybny ze szczypiorkiem podany z kaszą gruboziarnistą i surówką z kiszonych ogórków. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Grysikowa ze świeżą pietruszką. Pierogi ruskie okraszone cebulką + surówka z kapusty pekińskiej. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Krupnik z kaszą jęczmienną i mięsem drobiowym. Lasagne bolognese + owoc. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Bulion z kluseczkami (zacierka). Szynka pieczona podana z ryżem jaśminowym + warzywa na parze. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Pieczarkowa z makaronem łazankowym.Makaron pełnoziarnisty z łososiem w sosie śmietanowo-ziołowym + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Pomidorowa z lanym ciastem. Kotlet mielony z puree i buraczkami na ciepło. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Krem z białych warzyw z grzankami. Ryż zapiekany z prażonymi jabłkami i cynamonem + jogurt naturalny. Kompot wieloowocowy. |