OBIADY kwiecień 2025
Poniedziałek | Krem z białych warzyw z grzankami. Kotlet pożarski z ziemniakami po krakowsku + warzywa na parze. Kompot wieloowocowy. |
---|
Wtorek | Kalafiorowa z makaronem. Paluszki rybne podane z pieczonymi ziemniakami i surówką coleslaw. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Środa | Zielony krem z kawałkami brokułów z grzankami. Kotlet mielony z puree i buraczkami na ciepło. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami. Pieczone podudzia z kurczaka podane z ryżem jaśminowym i surówka z kapusty pekińskiej. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Pieczarkowa z makaronem łazankowym. Pierogi ruskie okraszone cebulką i owoc. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Kapuśniak. Polędwiczki z kurczaka podane z ryżem i tarte buraczki z jabłkiem. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Jarzynowa z makaronem. Zrazy w sosie myśliwskim podane z kaszą jęczmienną i ogórkiem kiszonym. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Bulion z kluseczkami (zacierka). Dorsz panierowany z ziemniakami surówką z selera z rodzynkami i galaretka owocowa. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Gulaszowa z ziemniakami. Jajko sadzone z ziemniakami i surówka z marchewki z jabłkiem. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Krupnik z kaszą. Kopytka okraszone masłem i cukrem trzcinowym + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Ogórkowa z ryżem. Makaron kokardki z łososiem w sosie śmietanowo-ziołowym i owoc. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Pomidorowa z lanym ciastem. Kotlet schabowy z ziemniakami i mizerią. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Żurek z ziemniakami i kiełbasą. Gulasz wieprzowy podany z kluskami śląskimi i surówką z pora oraz niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Krem z białych warzyw z grzankami. Lasagne bolognese + owoc. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Czwartek | Grochowa z wędzonym boczkiem i ziemniakami. Ryba zapiekana w sosie koperkowo-cytrynowym z ziemniakami i warzywami na parze. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Krem pomidorowy z serem mozzarella. Pancakesy podane z owocami i sosem czekoladowym. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Botwinka z ziemniakami i jajkiem. Pulpeciki wieprzowe w sosie pieczeniowym podane z makaronem i surówka coleslaw. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Barszcz czerwony z uszkami. Kotlet szwajcarski podany z ziemniakami i kapustą zasmażaną. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Rosół z makaronem i świeżą pietruszką. Leczo z cukinią i kiełbasą drobiową podane z pieczywem oraz niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Rosół z makaronem i świeżą pietruszką. Spaghetti z mięsem mielonym i mozzarellą + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Wiosenna z lanym ciastem. Pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym z kaszą gruboziarnistą i buraczkami na ciepło. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Zupa koperkowa z jajkiem. Makaron pełnoziarnisty z łososiem w sosie śmietanowo-ziołowym i owoc. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Ogórkowa z ryżem. Filet z kurczaka panierowany z ryżem jaśminowym i kalafior z bułką tartą i masłem. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Barszcz ukraiński. Pierogi z białym serem na słodko okraszone masłem i jogurt naturalny. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Pomidorowa z lanym ciastem. Polędwiczki z kurczaka podane z ziemniakami + surówka z pora. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Krem z gruszki i pietruszki z groszkiem ptysiowym. Łazanki z cebulą, boczkiem, kapustą i kiełbasą + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Grysikowa ze świeżą pietruszką. Dorsz panierowany z ziemniakami surówką coleslaw. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Kalafiorowa z makaronem. Gołąbki z sosem pomidorowym + warzywo do chrupania. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami. Pancakesy podane z sosem czekoladowym. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Zupa cebulowa z grzankami. Stroganoff podany z makaronem świderki i surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Pieczarkowa z makaronem łazankowym. Kotlet schabowy z ziemniakami i surówka z selera z rodzynkami. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Krupnik z ziemniakami i mięsem drobiowym. Placki ziemniaczane podane z kwaśną śmietaną + owoc. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Barszcz czerwony z uszkami. Pieczone podudzia z kurczaka z talarkami ziemniaczanymi i surówką z kapusty pekińskiej. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Ogórkowa z makaronem. Pieczona ryba (miruna) w sosie własnym z kaszą pęczak i marchewką z groszkiem + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Krem ziemniaczany z grzankami. Lasagne bolognese + minikarotka do chrupania. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Żurek z ziemniakami i kiełbasą. Paluszki rybne podane z pieczonymi ziemniakami i kapustą zasmażaną. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Bulion z kluseczkami (zacierka). Kotlet mielony z puree + tarte buraczki z jabłkiem. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Grochowa z wędzonym boczkiem i ziemniakami. Pierogi z mięsem okraszone cebulką. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Pomidorowa z lanym ciastem. Kluski na parze z sosem truskawkowym + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Rosół z makaronem i świeżą pietruszką . Pulpeciki wieprzowe w sosie pieczeniowym z kaszą gryczaną i surówka z marchewki z jabłkiem. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Pomidorowa z lanym ciastem. Ryba w cieście z ryżem jaśminowym i surówka z kapusty kiszonej. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Zielony krem z kawałkami brokułów i groszkiem ptysiowym. Kopytka z sosem pieczarkowym + owoc. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Krupnik z kaszą jęczmienną i mięsem drobiowym. Kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Kapuśniak. Kluski na parze z sosem truskawkowym + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |
Poniedziałek | Ogórkowa z makaronem. Strogonof z kluskami śląskimi i surówką z kapusty pekińskiej. Kompot wieloowocowy. |
---|---|
Wtorek | Jarzynowa z ryżem. Racuchy z jabłkami i cynamonem + owoc. Kompot wieloowocowy. |
Środa | Bulion z kluseczkami (zacierka). Paluszki rybne z pieczonymi ziemniakami i surówką coleslaw. Kompot wieloowocowy. |
Czwartek | Pieczarkowa z makaronem łazankowym. Kotlet mielony z puree i buraczkami na ciepło. Kompot wieloowocowy. |
Piątek | Krem ziemniaczany z grzankami. Pierogi ruskie okraszone cebulką + niespodzianka. Kompot wieloowocowy. |